TIOR

Cine mai cumpara credite neperformante de la banci

Cine mai cumpara credite neperformante de la banciFirma de recuperare debite, Kredyt Inkaso România, are un portofoliu de 300 de milioane de euro, realizat în aproximativ un an de existenţă pe piaţă de la noi. Majoritatea banilor sunt de la creditele negarantate ale persoanelor fizice.

 

În România, compania de recuperare debite, Kredyt Inkaso, şi-a stabilit că obiectiv anul acesta să ajungă la un portofoliu de credite de cel puţin 700 de milioane de euro: "La un an de la intrarea pe piaţa din România gestionăm un portofoliu de 300 milioane euro, majoritatea credite negarantate ale persoanelor fizice. Am simţit de la sfârşitul anului trecut şansa de a investi în portofolii garantate pe IMM-uri şi corporate, suntem în faza avansată de a investi în acest an în portofolii garantate. Din estimările noastre, pe parcursul acestui an ne vom dublă portofoliul, avem chiar şanse să-l triplăm, în cel mai pesimist scenariu vom avea 700-800 milioane euro", au declarat oficialii firmei.

 

Prima achiziţie a companiei a fost a unui portofoliu de 13 milioane de euro de credite neperformante de la Piraeus Bank.

 

Pentru recuperarea creanţelor, cel mai mult contează calitatea portofoliului, dar şi rata de colectare. În acest sens, creditele de consum negarantate s-au colectat mai greu în ultimii ani.

 

În primele 5 luni ale anului 2014, cele mai multe credite scoase la vânzare au fost cele garantate.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI