TIOR

Chinezii investesc intr-o banca prezenta si in Romania

Chinezii investesc intr-o banca prezenta si in RomaniaChinezii investesc într-o bancă prezentă şi în România, UniCredit. Banca Centrală a Chinei a preluat 2% din acţiunile UniCredit.

 

Autoritatea de reglementare a pieţelor financiare din Italia (Consob) anunţă că Banca Poporului din China (PBOC) deţine din dată de 29 iunie 2015 o participaţie de 2,005% din acţiunile UniCredit Bank. De asemenea, banca din China a preluat şi 2,010% din acţiunile Monte dei Paschi di Siena.

 

Banca Centrală a Chinei are în portofoliu şi 2% din acţiunile Intesa Sanpaolo şi Mediobanca. De asemenea, asiaticii s-au extins şi în Olanda, având acţiuni la Royal Dutch Shell şi în Marea Britanie, la HSBC.

 

Revenind la România, cele 2 bănci italiene prezente şi în ţara noastră, UniCredit şi Intesa Sanpaolo, sunt o prezenţa constanţa printre cele mai profitabile instituţii. UniCredit a reuşit chiar la începutul lunii iulie din anul 2015 să-şi mărească participaţia în România la peste 95,5%, de la 50,5%, după ce a cumpărat acţiunile de la Ion Ţiriac.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI