TIOR

Cele mai multe credite ale romanilor sunt inca in valuta

Cele mai multe credite ale romanilor sunt inca in valutaCele mai mult credite ale românilor sunt încă în valută. 62% din totalul împrumuturilor populaţiei sunt în euro sau franci elveţieni, procent similar cu cel din urmă cu 3 ani.

 

Deşi creditarea în lei este încurajată de către BNR şi de multe bănci locale, românii au în continuare cea mai mare parte a creditelor în valută, fie în euro, fie în franci elveţieni. 62% dintre credite sunt în valută, chiar mai multe decât perioada de dinaintea crizei economice (anul 2008).

 

Creditarea în lei este în creştere totuşi pe segmentul locuinţelor noi, cele mai multe împrumuturi acordându-se în aceste situaţii în moneda naţională.

 

Care este motivul pentru care preferăm în continuare creditele în valută? Părerea analiştilor bancari este că debitorii nu au foarte mult de câştigat dacă şi-ar refinanţa creditele din valută în lei, pentru că dobânzile sunt relativ aproape.

 

La sfârşitul lunii august a acestui an, persoanele fizice aveau credite de 38 de miliarde de lei şi credite în valută de 63 miliarde de lei.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI