TIOR

Cele 3 noi amendamente BNR pentru legea darii in plata

Cele 3 noi amendamente BNR pentru legea darii in plata3 noi amendamente au fost aduse de BNR legii dării în plată. Care sunt acestea şi cum vede BNR formă finală a legii vă spunem în rândurile care urmează.

Imobilul oferit băncilor cu ajutorul prevederilor legii dării în plată trebuie să fie locuit de către consumator, rata creditului trebuie să fie cel puţin la nivelul de 65% din venitul debitorului, iar atât creditorul cât şi debitorul să aibă posibilitatea să apeleze la legea dării în plată. Aceste 3 noi prevederi au fost puse pe masă de către BNR pentru Camera Deputaţilor. Amendamentele restrâng şi mai mult aria de aplicare a legii dării în plată, însă în sens pozitiv.

Dacă cele 3 prevederi care ar trebuie aplicate legii dării în plată sunt ignorate, atunci BNR este de părere că România va suferi din mai multe puncte de vedere, inclusiv prin deteriorarea ratingului de ţară şi scăderea credibilităţii instituţiilor.

Ce s-a întâmplat cu legea dării în plată săptămâna trecută?

Săptămâna trecută, senatorii au decis ca programul Prima Casă să fie inclus în legea dării în plată, dar, în acelaşi timp, au fost de acord şi cu propunerea BNR privind introducerea unui plafon maxim de 150.000 de euro pentru clădirile cu destinaţie de locuinţă.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI