TIOR

Cel mai scump credit ipotecar din Romania, cat un bloc de apartamente

Cel mai scump credit ipotecar din Romania, cat un bloc de apartamenteCel mai mare credit ipotecar luat de vreun român anul acesta este în valoare de 26 milioane lei, adică aproximativ 5,8 milioane euro, conform lui Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR.


Din totalul celor 21 de credite ipotecare de peste 10 milioane lei pe care le-au luat persoanele fizice din România în anul 2015, cel mai mare a fost de 26 milioane lei. O mare parte din creditele ipotecare sunt garantate cu apartamente, spaţii comerciale sau terenuri


Conform lui Nicolae Cinteză, anul acesta primele 50 cele mai mari credite ipotecare acordate românilor au valorat 485 milioane lei, cu un sold de 415 milioane lei.


Despre legea dării în plata a proprietăţilor luate cu credit


Acelaşi reprezentant al BNR declară că mulţi dintre românii care au dificultăţi să-şi plătească ratele la credite vor renunţa la locuinţele achiziţionate, dacă proiecul de lege anunţat de câteva săptămâni va intră în vigoare. Conform acestuia, românii ar putea să cedeze către bănci imobilele pe care şi le-au luat cu credite bancare, în situaţia în care nu-şi mai pot plăti la timp ratele.


Conform lui Cinteză, o eventuală astfel de lege ar crea haos în sistemul bancar românesc şi ar conduce chiar şi la falimentul mai multor instituţii de creditare.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI