CEC Bank va participa la programul de creditare pentru IMM-uri

16-02-2014 / Blog credite imobiliare

CEC Bank va participa la programul de creditare pentru IMM-uriCEC Bank se alătură băncilor care participă la cel mai nou program de creditare pentru IMM-uri. Banca a semnat contractul de participare la acest program, cu Fondul Naţional de Garantare. Astfel, în următorii 2 ani CEC Bank va avea la dispoziţie garanţii de 260 de milioane de lei, putând să acorde împrumuturi IMM-urilor în valoare de 520 de milioane de lei.

 

Care sunt instituţiile medii şi mijlocii care pot solicita împrumuturi de la CEC Bank în cadrul programului de creditare pentru IMM-uri? Companiile trebuie să aibă minimum 3 ani de activitate. Acestea pot primi credite pentru finanţarea capitalului de lucru în valoare de maximum 5 milioane de lei, pe o perioadă de 24 de luni, cu opţiunea de prelungire cu încă 12 luni. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor garantează aceste împrumuturi într-un procent de maximum 50%.

 

Cum se calculează costurile aferente creditelor pentru IMM-uri? Ratele dobânzilor sunt compuse din ROBOR-ul la 3 luni, la care se adaugă o marjă de 2,5% şi comisionul de gestiune. Practic, costurile de creditare sunt similare cu cele ale programului Prima Casa.

 

De asemenea, de la începutul lunii februarie CEC Bank a redus cu 0,80% dobânda de referinţă pentru clienţii persoane juridice care au credite în lei.

 

Sursa foto: forbes.ro

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.