TIOR

CEC Bank va participa la programul de creditare pentru IMM-uri

CEC Bank va participa la programul de creditare pentru IMM-uriCEC Bank se alătură băncilor care participă la cel mai nou program de creditare pentru IMM-uri. Banca a semnat contractul de participare la acest program, cu Fondul Naţional de Garantare. Astfel, în următorii 2 ani CEC Bank va avea la dispoziţie garanţii de 260 de milioane de lei, putând să acorde împrumuturi IMM-urilor în valoare de 520 de milioane de lei.

 

Care sunt instituţiile medii şi mijlocii care pot solicita împrumuturi de la CEC Bank în cadrul programului de creditare pentru IMM-uri? Companiile trebuie să aibă minimum 3 ani de activitate. Acestea pot primi credite pentru finanţarea capitalului de lucru în valoare de maximum 5 milioane de lei, pe o perioadă de 24 de luni, cu opţiunea de prelungire cu încă 12 luni. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor garantează aceste împrumuturi într-un procent de maximum 50%.

 

Cum se calculează costurile aferente creditelor pentru IMM-uri? Ratele dobânzilor sunt compuse din ROBOR-ul la 3 luni, la care se adaugă o marjă de 2,5% şi comisionul de gestiune. Practic, costurile de creditare sunt similare cu cele ale programului Prima Casa.

 

De asemenea, de la începutul lunii februarie CEC Bank a redus cu 0,80% dobânda de referinţă pentru clienţii persoane juridice care au credite în lei.

 

Sursa foto: forbes.ro

Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI