TIOR

CEC Bank scade avansul minim pentru creditele ipotecare

CEC Bank scade avansul minim pentru creditele ipotecareCEC Bank este o altă bancă care recurge la scăderea avansului minim pentru creditele ipotecare în lei, în încercarea de a crește vânzările. Cea mai mare insituție financiară deținută de stat, reduce avansul minim la 20%, de la 30 de procente. Este o măsură pe termen scurt, oferta este valabilă doar până la sfârșitul anului curent.

În același timp cu scăderea avansului, CEC a micșorat și nivelul dobânzilor percepute. Conform informaților transmise, banca vizează creditele în valoare de cel mult 250.000 euro, destinate cumpărării şi construirii de locuinţe în Bucureşti sau din reşedințele de judeţ. În acest sens, pentru un avans egal sau mai mare de 30%, dobânda va fi alcătuită din indicatorul Robor la 6 luni plus o marjă de 2,15% pe an (în cazul în care creditul se achiziționează la pachet cu credit prin card) și Robor la 6 plus o marjă de 2,25% pe an (fără achiziționarea împreună cu credit prin card). Iar pentru un avans situat între 20 și 30%, dobânda va fi Robor la 6 plus 2,40% pe an (în cazul în care creditul se achiziționează la pachet cu credit prin card), respectiv Robor la 6 plus 2,50% (fără achiziţionarea împreună cu credit prin card).

“Prin lansarea acestei campanii promoționale, clienții noștri care doresc să-și cumpere sau să-și construiască o locuință beneficiază de cele mai potrivite soluții de finanțare, perfect adaptate nevoilor acestora”, a declarat domnul Radu Graţian Gheţea, Președinte Director General CEC Bank.

Astfel, CEC Bank întră în clubul băncilor care au scăzut avansul minim după ce l-au majorat din cauza intrării în vigoare a legii dării în plată. Banca Comercială Română a scăzut avasul minim la 25% pentru perioada de creditare de maxim 25 ani dar propune și un avans de 15% ce se va acorda numai în cazul în care sunt îndeplinite cumulativ următoarele două condiții: imobilul ce constituie garanția creditului se află în oricare din cele 42 de localități din lista prezentată de BCR și perioada de acordare a creditului este de maxim 20 de ani (inclusiv). Piraeus Bank a scăzut avansul minim pentru creditul ipotecar în lei la 20%, după ce în luna mai a urcat procentul la 40%. Iar BRD - Groupe Société Générale a scăzut avansul minim de la 35% la 25% pentru creditele ipotecare în lei, doar pentru clienții care se încadrează în criteriile de scoring ale băncii.

Mulți dintre cei care au apelat la un credit ipotecar pentru o locuință, ajung la un moment dat în imposibilitatea de plată a ratelor către bancă. După multe dezbateri aprinse între instituțiile bancare și inițiatorii legii dării în plată, aceasta a intrat în vigoare la începutul lunii mai. În acest fel, băncile au fost forțate să aducă schimbări pe piața creditelor ipotecare.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI