Cea mai mare banca din tara, rezultate solide in T1 2016

05-05-2016 / Blog credite imobiliare

Cea mai mare banca din tara, rezultate solide in T1 2016BCR, cea mai mare bancă din România după numărul de active, anunţă rezultate solide în primul trimestru al anului 2016. Profitul net al băncii a fost de 315,1 milioane lei, iar vânzările de credite în RON au ajuns la 2 miliarde lei.

Principala bancă din România, raportat la numărul de active, BCR, şi-a anunţat rezultatele pe primul trimestru al anului 2016. Pe lângă un profit net important, de 315,1 milioane lei şi vânzări excelente de credite în lei (de 2 miliarde RON), BCR a reuşit să-şi scadă rata creditelor neperformante de la 25,6% la 19,5%, la finalul lunii martie 2016, comparativ cu martie 2015.

Credite noi de peste 2 miliarde lei!

Una dintre cele mai importante statistici oferite de BCR este volumul de credite noi care au fost vândute în primul trimestru al anului 2016. Astfel, persoanele fizice au beneficiat de împrumuturi de 1,1 miliarde lei, cu toate că plafonul pentru Prima Casă a fost epuizat rapid, iar pe segmentul corporate vânzările de credite noi au totalizat 0,9 miliarde lei.

Ce s-a întâmplat la BCR pe segmentul economisirii?

Cu toate că depozitele bancare ale clienţilor BCR rămân principala sursă de finanţare a instituţiei, în primul trimestru al anului în curs depozitele au scăzut cu aproape 2%, până la 41,8 miliarde lei (de la 42,62 miliarde lei).

Iată ce a declarat Sergiu Manea, CEO BCR: ”Poziţia BCR este puternică, reflectând soliditatea bilanţului său. Capitalul şi lichiditatea pe care le deţinem ne permit să finanţăm susţinut şi totodată cu discernământ, gospodăriile şi economia în ansamblu. În acelaşi timp, contextul curent, incluzând cadrul legislativ, generează o serie de provocări ale căror efecte nu pot fi minimalizate. Ne dorim să putem avea succes financiar, alături de clienţii noştri, într-o ţară a cărei prosperitate se bazează pe reguli simple şi clare. Cu toate acestea, preocuparea majoră a BCR priveşte soluţiile comerciale consistente pe care le poate oferi clienţilor săi, bazate pe o înţelegere serioasă a ciclului economic. Creşterea sustenabilă a afacerii noastre poate fi generată numai de creşterea sustenabilă a clienţilor noştri şi sustenabilitatea bugetelor acestora. Astfel, mai întâi de toate, găsim necesar să le mulţumim clienţilor noştri pentru că au ales să facă banking cu BCR, iar mai departe vom continua să lucrăm pentru a înţelege foarte bine scopurile acestora, astfel încât să putem structura cele mai adecvate aranjamente financiare”.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.