TIOR

Cea mai mare banca din Rusia va concedia 30.000 de angajati

Cea mai mare banca din Rusia va concedia 30.000 de angajatiCea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va concedia 30.000 de angajați în următorii 5 ani. De asemenea, aceasta va închide și peste 3.600 de sucursale, pentru a scădea costurile. Sberbank este o instituție controlată de către statul rus.

 

Conform informațiilor de la directorul general al Sberbank, Herman Gref, măsurile de reducere a numărului angajaților și de închiderea de sucursale sunt necesare pentru dublarea profitului și al activelor băncii. Sberbank are o rețea de 18.400 de sucursale, în care lucrează 30.000 de persoane. Oficialii băncii nu au planuri pentru achiziții în următorii ani.

 

În urma declarațiilor lui Herman Gref, acțiunile Sberbank și-au crescut valoarea pe bursa de la Londra cu 1,4%. Bursa de la Londra evaluează banca la 67,7 miliarde de dolari.

 

"Strategia Sberbank este foarte ambiţioasă şi agresivă. Estimăm o creştere foarte puternică a profitului, pe măsură ce și costurile scad. Această strategie va susţine acţiunile", a completat și Mark Rubinstein, şeful diviziei de cercetare al unei firme importante din Moscova.

 

De curând, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a solicitat companiilor de stat să-și reducă semnificativ costurile, indiferent de măsurile pe care le vor lua. Creșterea economică din Rusia a încetinit vizibil în ultimele șase trimestre.

 

Sursa foto: sberbank.ru

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI