TIOR

Ce spune Klaus Iohannis despre legea conversiei

klaus iohannisPreşedintele Klaus Iohannis a spus ieri că va analiza împreună cu echipa sa dar și cu părţile implicate, proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni, iar apoi va face aprecieri despre acest act normativ adoptat ieri în Parlament. 

”Eu nu cred că este bine să fac eu acum o apreciere pauşală a acestor iniţiative, care, aşa cum spuneţi, pot fi unele denumite populiste. Împreună cu echipa mea, voi lua fiecare act normativ în parte, vom analiza, vom cere opinia şi celorlalte părţi implicate. De exemplu, când vorbim despre conversia francilor cu siguranţă voi cere din zona bancară o opinie şi, în momentul în care vom avea o analiză completă pe care o considerăm corectă, voi face aprecieri asupra acestor acte normative”, a declarat Președintele Klaus Iohannis, la Cernavodă.

Vă reamintim, legea conversiei creditelor în franci elveţieni a fost adoptată ieri cu unanimitate de voturi de plenul Camerei Deputaţilor. Legea a trecut de Parlament cu 248 de voturi pentru. Următorul pas: promulgarea de către Președintele Klaus Iohannis.

Comisia juridică și Comisia de buget au decis ieri să elimine plafonul de 250.000 de franci elvețieni din legea conversiei creditelor. În urma modificărilor, cei care vor beneficia de prevederile acetei legi vor fi persoanele fizice care au calitatea de consumator. A fost eliminat și amendamentul ce prevedea ca gradul de îndatorare să fie mai mare de 50% din venituri. Astfel, se va putea converti în lei, orice tip de credit, la cursul din momentul acordării acestuia.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI