TIOR

Ce spun IMM-urile despre legea darii in plata

Ce spun IMM-urile despre legea darii in plataIMM-urile, prin intermediul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, şi-au prezentat punctul de vedere referitor la cel mai dezbătut subiect din România: legea dării în plată.

Potrivit Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, este necesar ca legea dării în plată să se aplice doar persoanelor fizice care au cumpărat credite ipotecare pentru locuinţe. De asemenea, reprezentanta IMM-urilor din România susține că legea dării în plată ar trebui să fie valabilă doar pentru persoanele care au luat credite ipotecare pentru prima locuinţă, nu şi pentru cei care au deja în proprietate şi ale imobile. Motivaţia Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii? Astfel se vor descuraja speculaţiile imobiliare şi mai ales tentativele dezvoltatorilor imobiliari care acţionează din poziţia de persoane fizice.

Care sunt pericolele pe care le presupune legii dării în plată?

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii avertizează că legea dării în plată în forma actuală va duce la scăderea accesului la creditarea ipotecară, dar şi la reducerea segmentului construcţiilor de locuinţe, din toate punctele de vedere.

Cum va arăta până la urmă versiunea finală a legii dării în plată?

Poziţia Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii vine la doar o zi de la informaţia potrivit căreia am aflat că şi creditele de consum garantate cu ipotecă ar putea fi incluse în legea dării în plata! Pe 31 martie legea va fi dezbătută la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, iar iniţiatorul acesteia a ascultat ceea ce au spus asociaţiile clienţilor băncilor şi va propune modificarea prevederilor legii dării în plata. Ne întrebăm oare cât de justă ar fi şi includerea creditelor de consum în ecuaţie, având în vedere toate discuțiile de pâna acum...

Incert este, de asemenea, şi ce se va întâmpla cu programul Prima Casă. Dacă unii spun că includerea sa în legea dării în plată va însemna sfârşitul, alţii se aşteaptă la o modificare substanţială a programului. Răspunsurile le vom avea, să sperăm, în cât mai scurt timp.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI