TIOR

Ce rezultate a avut Raiffeissen Bank in primul semestru al anului?

Ce rezultate a avut Raiffeissen Bank in primul semestru al anului?Raiffeissen Bank şi-a publicat rezultatele oficiale din primul semestru al anului 2014. Chiar dacă profitul net al instituţiei din România a scăzut cu 16%, nivelul creditelor şi al depozitelor a crescut semnificativ.

 

Soldul creditelor Raiffeisen Bank România a crescut cu 3,2% în primul trimestru al anului 2014, până la 4,38 miliarde de euro, iar depozitele au urcat şi mai mult, cu 7,3%, până la 4,27 miliarde de euro, în aceeaşi perioadă. În aceste condiţii, raportul dintre credite şi depozite a devenit mai bun, ajungând la 102,5%.

 

Şi activele băncii s-au majorat, cu 6%, la aproape 6 miliarde de euro, de la 5,59 miliarde de euro.

 

Totuşi, profitul net al Raiffeisen Bank România a scăzut cu 16%, la 47 de milioane de euro. Cu toate acestea, preşedintele băncii, Steven van Groningen, s-a declarat mulţumit de rezultatele instituţiei, per ansamblu: "Veniturile băncii se menţin la acelaşi nivel că şi anul trecut, la 221 milioane de euro. Avem un sistem foarte bun de control al riscurilor şi al cheltuielilor care ne-a permis să fim mai eficienţi în activitatea de zi cu zi. Sunt mulţumit că baza de clienţi IMM şi cea de clienţi de top au cele mai mari creşteri în acest an", a declarat în comunicat preşedintele băncii, Steven van Groningen.

 

Raiffeisen Bank România are 2 milioane de clienţi persoane fizice şi peste 100.000 de clienţi IMM-uri şi companii. Banca are deschise 528 de sucursale în ţara noastră, unde lucrează aproape 5.500 de angajaţi.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI!

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI