TIOR

Ce propuneri are BNR pentru legea darii in plata

Ce propuneri are BNR pentru legea darii in plataBNR are mai multe propuneri pentru legea dării în plată. Banca Naţională a trimis în acest sens o scrisoare către Parlament, în care solicită modificarea amplă pentru legea dării în plată.

Banca Naţională a realizat un set de propuneri pentru Parlament, cu privirea la mult discutatul subiect legea dării în plată. Printre cele mai importante propuneri ale BNR sunt limitarea aplicării proiectului de lege la persoanele fizice care au calitatea de consumator, aplicarea să fie realizată doar cazurilor sociale, iar legea să nu fie retroactivă.

De asemenea, alte sugestii ale BNR prevăd şi ca valoarea creditului la momentul acordării să fie mai mică de 150.000 euro în echivalent lei, consumatorul să fi solicitat în prealabil refinanţarea sau restructurarea creditului, iar obligaţiile lunare de plată către creditor, aferente contractului de credit pentru care se solicită darea în plată, raportate la veniturile nete ale consumatorului împreună cu veniturile codebitorilor, să depăşească 65%.

Banca Naţională a României anticipează creşterea avansului la creditele ipotecare standard până spre 50%, dacă legea dării în plată va intra în vigoare fără modificările menţionate mai sus şi, în plus, programul Prima Casă este în pericol să dispară, chiar dacă se doreşte excluderea sa din legea dării în plată.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI