TIOR

Ce profit au avut IFN-urile din Romania in 2014

Ce profit au avut IFN-urilor din Romania in 2014IFN-urile din România au avut un profit de 300 milioane lei în anul 2014, conform Băncii Naţionale a României. Rata creditelor neperformante ale instituţiilor financiare nebancare era de 22,3%, la sfârşitul anului trecut.

 

Profitul IFN-urilor din România pe anul 2014 a fost de 300,4 milioane lei. În total, în ţara noastră erau înscrise 170 de instituţii financiare nebancare, cu 3 mai puţine faţă de anul 2013. De-a lungul anului trecut, aceste instituţii au reuşit să devină mai profitabile, dovadă fiind rezultatele mult mai bune faţă de trecut.

 

IFN-urile concurează cu băncile pe segmentul de creditare, însă condiţiile de acordare a împrumuturilor sunt diferite. "Activitatea instituţiilor financiare nebancare (IFN) s-a redus în anul 2014, fiind observată o restrângere a soldului, atât în cazul creditelor acordate populaţiei, cât şi în cazul celor acordate companiilor nefinanciare. Portofoliul de credite a continuat tendinţa de ajustare a structurii pe valute observată şi pe parcursul anului anterior, în sensul creşterii ponderii creditelor denominate în moneda naţională”, se arată într-un comunicat BNR.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI