TIOR

Ce profit a avut sistemul bancar in primul semestru din 2013

Ce profit a avut sistemul bancar in primul semestru din 2013În primul semestru din 2013, sistemul bancar românesc a avut un profit net de 1,15 miliarde de lei. Datele provin de la Banca Națională a României. Interesant este că în aceeași perioadă a anului 2012, băncile înregistraseră pierderi de 200 de milioane de lei.

 

Profitul sistemului bancar românesc vine pe fondul scăderii activelor totale cu mai bine de patru procente în ultimele 12 luni. La sfârșitul lui iunie 2013, activele scăzuseră sub 80 de miliarde de euro. De asemenea, tot mai puțini bani au fost introduși de către băncile mamă în sucursalele din România. De aceea, instituțiile bancare de la noi din țară au trebuit să se finanțeze singure, o problemă mai dificilă de gestionat de către acestea.

 

Creditele neperformante au depășit 20% în al doilea trimestru din 2013, continuând să creeze probleme sistemului bancar.

 

Rata solvabilității (gradul de acoperire a obligațiilor de plată pe termen mediu și lung, inclusiv a obligațiilor către acționari; constă în capitalul vărsat și din alte fonduri constituite, din capitalul propriu) a rămas stabilă, la aproximativ 14,7%.

 

Cea mai mare bancă din România, BCR, a avut un profit de 557 milioane de lei în primul semestru al lui 2013, dupa ce în trecut avusese pierderi similare ca valoare. Si BRD a înregistrat profit după primele șase luni ale anului.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI