TIOR

Ce planuri au polonezii de la Getin Holding pentru Romanian International Bank

Ce planuri au polonezii de la Getin Holding pentru Romanian International BankLa scurt timp după finalizarea preluării Romanian International Bank, reprezentanţii grupului polonez Getin Holding au anunţat că intenţionează să transforme banca românească într-o instituţie de top.

 

“Obiectivul nostru este să transformăm Romanian International Bank într-o instituţie financiară puternică şi eficientă. Grupul nostru oferă un model de business de succes, pe care vrem să-l implementăm şi în România. Pentru asta însă trebuie să ne adaptăm contextului local şi nevoilor clienţilor din România“, a declarat Rafa Juszczak, preşedintele Consiliului de Administraţie al Getin Holding.

 

Despre preluarea Romanian Internaţional Bank de către Getin Holding

 

La începutul lunii decembrie 2013, Getin Holding a anunţat achiziţia în totalitate a Romanian International Bank. Polonezii mai deţin şi alte 4 instituţii financiare, în Rusia, Ucraina şi Belarus.

 

Getin Holding este controlată, într-o proporţie de peste 50%, de către unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Polonia: Leszek Czarneck. Averea acestuia se apropie de 1,5 miliarde de euro.

 

Romanian International Bank este o bancă de talie mică din România. Aceasta deserveşte peste 80.000 de clienţi în ţara noastră şi are deschise 34 de sucursale.

 

Instituţia raportase active în valoare de 436 de milioane de lei, la sfârşitul trimestrului 2 din 2013.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI