TIOR

Ce planuri are BNR cu dobanda-cheie

Ce planuri are BNR cu dobanda-cheieBNR intenţionează să menţină neschimbată dobânda-cheie pentru creditele în lei, cel puţin până în a doua parte a anului 2014. De asemenea, şi ratele rezervelor minime obligatorii pentru lei şi valută vor rămâne nemodificate.

 

Analiştii financiar-bancari din România cred că BNR va păstra neschimbate dobânda-cheie şi ratele rezervelor minime obligatorii pentru lei şi valută, cel puţin până în a doua parte a anului 2014. Pentru anul 2015, aceştia prevăd că dobânda-cheie se va situa între 3% şi 4%, iar ratele rezervelor minime obligatorii ar putea fi reduse cu 2%, atât pentru lei, cât şi pentru valută.

Inflaţia este în prezent la niveluri foarte scăzute, dar va accelera începând cu luna aprilie şi există premisele că această să iasă din intervalul ţintit de BNR până la finalul anului. Credem că spaţiul pentru scăderea ratei de dobândă sub 3,5% este limitat la acest moment. Ratele rezervelor minime obligatorii sunt în continuare la niveluri ridicate faţă de celelalte ţări din regiune şi credem că ar fi justificată o scădere treptată a acestora. Totuşi, deciziile de politică monetară trebuie să ţină cont de condiţiile de lichiditate în sens larg. Sistemul bancar înregistrează în prezent un exces de lei, dar fluctuaţii în acest exces au generat volatilitate pentru ratele de dobânda din piaţă. Astfel, considerăm că ar fi benefică o stabilizare a condiţiilor de lichiditate” au declarat reprezentanţii băncilor româneşti.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI