TIOR

Ce noi masuri iau Statele Unite pentru protectie clientilor cu credite

Ce noi masuri iau Statele Unite pentru protectie clientilor cu crediteCa să asigure un nivel sporit de protecţie a clienţilor cu credite ipotecare, autorităţile din Statele Unite au implementat un nou program pentru persoanele care au contractat astfel de împrumuturi. Despre ce este vorba, aflaţi mai departe.

 

Statele Unite încearcă, prin noi măsuri, să asigure mai multă protecţie persoanelor care au credite ipotecare. Astfel, potrivit unui nou program, băncile vor trebui să trimită în fiecare lună extrase de cont pentru creditele ipotecare ale clienţilor, în care să se menţioneze rata dobânzii, soldul rămas, rata plătită şi felul în care această a condus către scăderea datoriei. De asemenea, instituţiile financiare din Statele Unite vor fi nevoite să ramburseze fiecare rată, când încasează banii aferenţi acesteia.

 

Nivelul maxim de îndatorare a fost limitat la 43%, în cazul creditelor noi.

 

O altă măsură luată de către autorităţile americane vizează procedurile de executare silită. Acestea vor putea începe doar după minimum 120 de zile de la dată plăţii ultimei rate şi numai după ce clienţii au completat un formular special, numit cerere de limitare a pierderii. În acest caz, băncile vor trebui să le comunice clienţilor soluţiile pe care aceştia le au pentru a nu fi executaţi silit.

 

Şi firmele de intermediere a creditelor vor fi “afectaţi” de deciziile statului american. Aceste instituţii vor putea încasa comision doar de la o singură parte (client sau banca). În plus, politică de remunerare din bănci nu va mai permite vânzarea împrumuturilor ipotecare foarte riscante, către consumatori.

 

Nu în ultimul rând, băncile americane vor fi obligate să-şi anunţe din timp clienţii atunci când dobânzile urmează să se modifice (evident, ne referim la dobânzile variabile). Astfel, clienţii vor putea găsi soluţii pentru refinanţare.

 

Sursa foto: adevarul.ro

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI