TIOR

Ce masuri a luat BNR la ultima sedinta a Consiliului de Administraţie

Ce masuri a luat BNR la ultima sedinta a Consiliului de AdministraţieBNR a decis să păstreze dobânda de politică monetară la valoarea de 1,75% pe an, la ultima şedinţa a Consiliului de Administraţie, din data de 1 iulie 2015. Ratele rezervelor minime obligatorii pentru lei şi valută au rămas, de asemenea, neschimbate.

 

Banca Naţională a României a renunţat să mai reducă dobânda-cheie la şedinţa Consiliului de Administraţie din data de 1 iulie 2015. După mai multe tăieri succesive, dobânda de politică monetară a fost păstrată la nivelul de 1,75% pe an. În acelaşi timp, BNR a hotărât să menţină ratele rezervelor minime obligatorii (RMO) pentru pasivele în lei şi în valută ale băncilor la nivelul de 8%, respectiv la 14%.

 

“BNR monitorizează atent evoluţiile interne şi ale mediului economic internaţional în vederea utilizării şi dozării adecvate a tuturor instrumentelor de care dispune pentru îndeplinirea obiectivului fundamental privind stabilitatea preţurilor pe termen mediu şi menţinerea stabilităţii financiare”, este menţionat într-un comunicat al Băncii Naţionale a României.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI