TIOR

Ce banci au cele mai mici avansuri la ipotecare?

Ce banci au cele mai mici avansuri la ipotecare?După ce aproape jumătate din băncile din România au crescut avansurile la creditele ipotecare din cauza legii dării în plată, ce oferte accesibile mai au românii care vor să-şi ia locuinţe?

Febra legii dării în plată a scumpit şi îngreunat creditarea din România, pentru că avansurile au ajuns şi la valori triple faţă de perioada de dinainte. Totuşi, în ţara noastră au mai rămas câteva bănci care încă solicită avansuri de 15% (pentru creditele ipotecare în lei), cele mai mici din piaţă. Credit Europe Bank, Banca Feroviară, Credit Agricole, Marfin Bank şi Libra Bank sunt acestea, toate instituţii de creditare medii şi mici.

Restul băncilor cer clienţilor săi avansuri cuprinse între 20% şi 45%. La pragul inferior, cel de 20%, OTP Bank, Patria Bank şi Veneto Banca sunt singurele instituţii. Dintre acestea, doar OTP a crescut avansul minim, de la 15% la 20%.

La următorul prag, cel de 25%, încep să apară băncile de top: UniCredit, ING, Banca Transilvania, Garanti Bank şi Intesa Sanpaolo.

Aşadar, românii încă au de unde să aleagă dacă-şi doresc un credit de locuinţă cu un avans rezonabil. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că dobânzile încă sunt la praguri foarte scăzute, aşa că un împrumut ipotecar este încă accesibil în România.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI