TIOR

Ce banci aleg romanii care vor credite pentru locuinte?

Ce banci aleg romanii care vor credite pentru locuinte?BCR este prima opţiune pentru românii care vor să cumpere credite pentru locuinţe, conform studiului imobiliar ImoResearch, realizat de către compania de marketing şi cercetare de piaţă ElQual, pentru DezvoltatorImobiliar.ro.

 

24% din români aleg BCR pentru un credit de locuinţe. La fel că în mai 2015, BCR a rămas cea dintâi alegere pentru persoanele interesate să cumpere un imobil. Diferenţa dintre următoarele bănci alese este de doar 4 procente (Banca Transilvania – 16%, BRD – 14%, Bancpost – 14% şi ING Bank – 12%). Raiffeissen Bank a fost alegerea a 8% dintre participanţii la studiul ImoResearch, din septembrie 2015.

 

Interesant de menţionat este faptul că 2 din 3 respondenţi se interesează mai întâi de oferta de locuinţe înainte de a merge la bancă pentru a află ce tipuri de credite să aleagă.

 

Creditele Prima Casă şi creditele ipotecare în lei sau euro sunt cele mai numeroase opţiuni ale românilor. De asemena, o mare parte din aceştia aleg să plătească pentru locuinţe şi cu cash, în timp ce interesul pentru sistemele rent to buy sau rate la dezvoltator este în scădere accentuată.

 

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI