Cati bani au economisit romanii in depozite bancare

02-05-2014 / Blog credite imobiliare

Cati bani au economisit romanii in depozite bancareÎntre 2010 şi 2013, depozitele bancare ale românilor au crescut anual cu aproximativ 8 miliarde de lei. După primul trimestru al anului 2014, economiile populaţiei au ajuns la 130 de miliarde de lei, conform informaţiilor de la BNR.

 

Românii şi-au mărit considerabil economiile. Depozitele bancare ale populaţiei au crescut constant în ultimii 3 ani, cu aproximativ 24 de miliarde de lei, adică 5,4 miliarde de euro. Astfel, la sfârşitul lunii martie, volumul depozitelor bancare ajunsese la 130 de miliarde de lei, mai mult cu 3,5% faţă de martie 2013. Din luna decembrie a anului 2009, depozitele au avansat cu 33 de miliarde de lei, de la 97 de miliarde de lei, iar viitorul pare a fi din ce în ce mai promiţător.

 

Primele 3 luni ale anului 2014 au consemnat o creştere de 700 de milioane de euro a depozitelor bancare, un rezultat foarte bun dacă luăm în consideraţie scăderile economiilor din martie. Luna trecută depozitele populaţiei au scăzut cu circa 1,3 miliarde de lei.

 

Ce spun analiştii despre evoluţia depozitelor bancare? Majoritatea acestora sunt optimişti, fiind de părere că cererea clienţilor pentru economisire în depozite bancare să continue pe trendul pozitiv din ultimul timp.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.