TIOR

Categoria de clienti vizata de legea darii in plata

Categoria de clienti vizata de legea darii in plataCele mai multe credite restante din România cu cele care se încadrează în plafonul de sub 150.000 euro, potrivit BNR. Românii care au luat împrumuturi de locuinţe de peste 150.000 euro au mult mai puţine restanțe.

 

72 miliarde lei este suma restantă din creditele de locuinţe ale românilor care au împrumuturi mai mici de 150.000 euro. De aceea, această categorie de populaţie este cea mai vizată să apeleze la legea dării în plată.

 

La polul opus, românii cu credite de locuinţe în valoare de peste 150.000 euro au restanțe de doar 1,9 miliarde euro (mai puţin de 2% din totalul restanţelor) şi nu reprezintă un pericol foarte mare pentru debitori, cel puţin după cum afirmă BNR. Totuşi, băncile se tem mai mult de restanţierii care au în derulare credite de peste 150.000 euro, pentru că, luaţi individual, aceştia datorează mai mulţi bani decât ceilalţi.

 

Legea dării în plata permite oricărui debitor care are restante la credite să cedeze direct băncii imobilul ipotecat. Din această cauza, bancherii au atras atenţia în repetate rânduri că o eventuală promulgare a legii ar crea daune în sistem. Creditele s-ar putea scumpi, iar speculatorii imobiliari ar putea reveni în piaţă.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI