TIOR

Cate banci au luat credite ieftine de la BCE, in prima etapa?

Cate banci au luat credite ieftine de la BCE, in prima etapa?225 de bănci din Europa au luat credite ieftine de la BCE, în valoare de 82,6 miliarde de euro. Împrumuturile se acordă la o dobândă foarte accesibilă şi sunt acordate pentru stimularea creditării din zona euro.

 

Băncile din zona euro pot acum să ia credite ieftine de la BCE, pe o perioada de 4 ani, cu dobânzi fixe. La prima licitaţie pentru aceste împrumuturi, 225 de instituţii de creditare au luat credite în valoare de 82,6 miliarde de euro, sub estimările Băncii Centrale Europene, care se aştepta la un interes mult mai mare, de cel puțin 100 de miliarde de euro.

 

Dobânda de politică monetară stabilită de BCE este de doar 0,05%, astfel încât costul creditelor este unul foarte scăzut.

 

2 dintre cele mai mari bănci europene, Intesa Sanpaolo şi UniCredit au luat credite de 11,5 miliarde de euro. Intesa Sanpaolo a împrumutat 3,75 miliarde de euro, iar UniCredit 7,75 miliarde de euro. Ambele instituţii vor participa şi la celelalte etape ale programului de creditare al BCE, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor celor 2 instituţii.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI