TIOR

Cat platesc romanii pentru ratele la credite?

Cat platesc romanii pentru ratele la credite?Românii plătesc în fiecare an 6 miliarde de euro pentru ratele la credite. Comparativ cu perioada de vârf, în anul 2010, clienţii bancari din ţara noastră plătesc cu 2 miliarde de euro mai puţini bani la credite.

 

Datorită reducerii dobânzilor şi înlocuirii creditelor de consum cu ipotecare (primele tipuri de împrumuturi s-au redus cu circa 10 miliarde de lei în doar 3 ani), românii plătesc acum cu 2 miliarde de euro mai puţin pentru ratele creditelor, faţă de anul 2010, când suma totală era de 8 miliarde de euro.

 

Românii plătesc cel mai mult la ratele creditelor ipotecare, chiar dacă acestea au dobânzi mai mici şi se acordă pe o perioadă mai lungă decât creditele de consum. Totuşi, din cauza volumului mare de ipotecare, şi suma pe care o achităm este direct proporţională. Aproximativ 3 milioane de credite de consum au românii.

 

Ratele la credite aduc venituri nete băncilor de 36 de miliarde de euro în fiecare an, adică în jur de 17% din câştigurile instituţiilor de creditare.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI