TIOR

Cat ar trebui sa platim pentru rata unui credit de locuinta?

Cat ar trebui sa platim pentru rata unui credit de locuinta?Bogdan Spurza, unul dintre bancherii angajaţi la BRD, a realizat un calcul estimativ al preţului pe care ar trebui să-l plătim pentru rata lunară a unei locuinţe. Acesta a oferit un exemplu al unei familii tinere, din Bucureşti.

 

Pentru o familie de 2 persoane, care doreşte să-şi cumpere o garsonieră de maximum 35.000 de euro în bucureşti, rată lunară ar trebui să fie în jurul sumei de 200 de euro. Această este părerea lui Bogdan Spurza, de la BRD. Bancherul a declarat, la zf.live, că salariul unei familii tinere din România, formată din 2 membri, s-ar încadra, în medie, între 1.000 şi 1.500 de euro.

 

O familie tânăra trebuie să-şi permită acea chirie. Din două salarii nu ar trebui să achite mai mult de 10-20% pentru chirie. Când se ia decizia cumpărării unei locuinţe nu trebuie să fie un salt foarte de mare între chirie şi rată”, a declarat bancherul, notând astfel că raportul dintre venituri şi rata creditului pentru locuinţe să fie de maximum 5/1.

 

În urmă cu 6-7 ani, preţurile caselor şi apartamentelor erau cu peste 50% mai mari decât în prezent.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI!

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI