TIOR

Care sunt depozitele bancare cele mai profitabile pentru clienti?

Care sunt depozitele bancare cele mai profitabile pentru clienti?Potrivit Băncii Naţionale a României, depozitele bancare cu scadenţă între un an şi doi ani sunt acum cele mai profitabile pentru clienţi, întrucât oferă cea mai mare dobândă: în medie, de 4,36%.

 

Românii care vor să economisească bani trebuie să depună sumele dorite în depozite bancare cu scadenţă între un an şi doi ani. Dobânda oferită de instituţiile financiare este cea mai mare de pe piaţă, pentru aceste depozite, cu peste 1,5% mai ridicată faţă de depozitele cu scadenţă de peste 2 ani şi cu 0,5% mai ridicată faţă de depozitele pe termen scurt (de sub un an).

 

De altfel, doar 25% dintre băncile din România oferă depozite cu scadenţă de 2 ani, la dobânzi ce variază între 3,3% şi 4,3%. Cei care doresc să economisească pe o perioadă mai lungă de 2 ani au doar 3 bănci la care pot merge: Raiffeisen, BRD şi ProCredit.

 

Cele mai mari bonificaţi sunt acordate la depozitele cu scadenţa de sub un an

 

Banca Naţională a României a mai anunţat şi că cele mai mari bonificaţii acordate sunt la depozitele cu scadenţă mai mică de un an (o medie de 3,78%). Motivul invocat pentru această situaţie? Ratele de dobândă sunt mult prea schimbătoare şi băncile refuză să-şi asume prea multe riscuri, cel puţin pentru moment.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI