TIOR

Care este pretul la care se vinde Millennium Bank?

Care este pretul la care se vinde Millennium Bank?Millennium Bank va fi cumpărată de către OTP Bank, la preţul de 39 de milioane de euro. Portughezii care deţin Millennium Bank au ajuns la un acord cu maghiarii de la OTP Bank şi în cel mai scurt timp tranzacţia se va finaliza.

 

În sfârşit, Millennium Bank va fi vândută. Preţul acesteia a fost stabilit la 39 de milioane de euro, iar după ce autorităţile de supraveghere vor da acordul pentru încheierea tranzacţiei, OTP Bank va deveni proprietara în acte a băncii Millennium. Când acest lucru se va întâmplă, maghiarii de la OTP vor plăti 150 de milioane de euro pentru finanţarea intragrup a sucursalei din România a Millennium Bank, lucru de care se ocupă acum banca-mamă, din Portugalia.

 

Millennium Bank este prezentă pe piaţa din România încă din anul 2007. Din cauza problemelor financiare din Portugalia, grupul a primit un sprijin financiar de 3 miliarde de euro de la Comisia Europeană şi FMI. Totuşi, problemele încă există, iar portughezii au decis să vândă banca din România, pentru a ajută la restructurarea instituţiei centrale.

 

Încă de la sfârşitul anului trecut existau zvonuri că Millennium Bank România va fi vândută, însă a trebuit să treacă mai multe luni până lucrurile au devenit oficiale.

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI