TIOR

Britanicii care-si cumpara prima casa sunt dependenti de parinti!

Britanicii care-si cumpara prima casa sunt dependenti de parinti!2 din 3 britanici care-şi cumpără prima casă sunt dependenţi financiar de părinţi, conform unui sondaj de opinie. Care este motivul? Avansul mare cerut de băncile britanice îi fac pe locuitorii din Insulă să se împrumute de la părinţi pentru a-şi putea cumpăra locuinţa dorită.

 

Creditarea în Marea Britanie este din ce în ce mai dificilă. Cum preţurile caselor cresc de la an la an, iar avansul solicitat de bănci devine mai mare, clienţii care vor să-şi cumpere prima lor locuinţă sunt nevoiţi să ceară sprijin financiar de la părinţi.

 

Potrivit unui sondaj de opinie, 63% dintre britanicii cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani au primit sprijin financiar de la părinţi pentru a plăti avansul necesar pentru locuinţe. De asemenea, aproape 60% dintre părinţii care au participat la sondaj au spus că şi-au ajutat copiii să-şi cumpere o casă sau intenţionează să o facă. Mai mult de un sfert dintre aceştia au fost nevoiţi să-şi cheltuiască economiile pentru a plăti avansul locuinţei.

 

La începutul anului 2014, preţul mediu pentru o casă din Londra depăşise 200.000 de lire sterline, iar lucrurile par să continue în aceeaşi direcţie, în lipsa de măsuri benefice pentru relaxarea sistemului de creditare din Marea Britanie.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI