TIOR

BRD scade avansul minim pentru creditele ipotecare in lei

BRD, scade avansul minim pentru creditele ipotecare in leiContinuă veștile bune din partea băncilor! BRD - Groupe Société Générale scade avansul minim de la 35% la 25% pentru creditele ipotecare în lei, au declarat surse din cadrul băncii pentru DezvoltatorImobiliar.ro

Din informațiile pe care le avem, această scădere a avansului se va aplica doar unui anumit tip de clienți, care vor fi stabiliți în funcție de anumite criterii de scoring hotărâte de bancă, cum ar fi: situația financiară, vârsta, starea civilă, creditele actuale, întârzieri la plata ratelor și așa mai departe. Încă nu se știe exact ce criterii vor alege cei de la BRD.

Vă reamintim, Piraeus Bank a scăzut la începutul lunii avansul minim pentru creditul ipotecar în lei la 20%, după ce în luna mai a urcat procentul la 40%. În acest fel, Piraeus Bank cerea cel mai mare avans de pe piață iar media era undeva la 30-35%. Și Banca Comercială Română a făcut un pas înapoi de la intrarea în vigoare a legii dării în plată. La începutul lunii a scăzut avansul minim la 25% pentru creditele ipotecare, doar în cazul în care se aduc în garanție imobile situate în anumite zone din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, Galati, Ploiești, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare sau București.

Mulți dintre cei care au apelat la un credit ipotecar pentru o locuință, ajung la un moment dat în imposibilitatea de plată a ratelor către bancă. După multe dezbateri aprinse între instituțiile bancare și inițiatorii legii dării în plată, aceasta a intrat în vigoare la începutul lunii mai. În acest fel, băncile au fost forțate să aducă schimbări pe piața creditelor ipotecare.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI