TIOR

BRD lanseaza creditele imobiliare si ipotecare cu dobanda fixa pe 7 ani

BRD lanseaza creditele imobiliare si ipotecare cu dobanda fixa pe 7 aniBRD lansează creditele imobiliare și ipotecare cu dobândă fixă pe 7 ani, pentru cei care doresc să-și cumpere o casă sau un apartament. În această perioadă nu sunt luate în calcul cotațiile indicilor ROBOR și EURIBOR (după care se calculează, de obicei, ratele dobânzilor). Informațiile au fost oferite de către oficialii băncii, într-un comunicat de presă.

 

Dobânda fixă pentru creditele imobiliare și ipotecare de la BRD este de 3,9%, în primii 7 ani. Perioada de rambursare este de până la 20 de ani, iar avansul pe care clienții trebuie să-l plătească este mai mare de 25%.

 

Creditele imobiliare în euro

 

Spre exemplu, pentru creditele de 60.000 de euro, contractate pe o perioadă de 20 de ani, în prima lună se va plati o rată de 500 de euro, dobânda anuală efectivă fiind de 6,95%, conform spuselor oficialilor BRD.

 

Creditele imobiliare în lei

 

Pentru creditele în lei, la un avans ce depășește 15% pe o perioadă de maximum 20 de ani, dobânda fixă în primii 7 ani va fi de 6,6%, cu 0,35% mai redusă decât la creditele în euro. Cu toate acestea, pentru un credit în jur de 270.000 de lei, clienții trebuie să scoată din buzunare peste 2.300 de lei în prima lună. Dobânda anuală efectivă pentru acest tip de credite este de 8,09%. La calcularea DAE se include și o asigurare de viață.

 

Care sunt avantajele păstrării dobânzii la același nivel pentru șapte ani?

 

Conform celor de la BRD, o dobândă stabilă pe parcursul a șapte ani reprezintă un semn al siguranței păstrării costurilor și al stabilității unui credit imobiliare sau ipotecar. BRD oferă o dobândă fixă cu cea mai lungă durată de pe piață, pentru creditele imobiliare și ipotecare. Oamenii interesați de un astfel de împrumut pentru o casa sau un apartament nu trebuie să-și facă griji în privința dobânzii în primii ani.

 

Informații de context despre BRD

 

BRD, a doua bancă din Romania ca valoare a activelor (creditelor), a avut un profit net de 62 de milioane de lei în primul semestru din 2013. Creșterea față de anul 2012 a fost de aproximativ 58%.

 

Creditele pentru persoane fizice au crescut cu peste 3% din mai 2013 până în iunie 2013. Și numărul de credite Prima Casă acordate a fost cu circa 32% mai mare la sfârșitul lui iunie 2013 față de aceeași perioadă din 2012.

 

Sursa foto: finantistii.ro

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI