TIOR

BRD ar putea reduce avansul la ipotecare

BRD ar putea reduce avansul la ipotecareBRD ar putea reduce avansul la creditele ipotecare standard, este anunţul lui Gheorghe Marinel, vicepreşedinte retail la BRD. Acum avansul la creditele ipotecare standard la BRD este de 35%.

„Analizăm posibilitate de a reduce avansul. Vrem să vedem unde ne-am putea poziţiona cu avansul pentru ca un credit ipotecar să fie suportat de clienţi, iar noi să ne putem acoperi riscul de a primi casa sau terenul înapoi. Este o analiză fină, trebuie să identificăm foarte bine tipologia clientului înainte de a lua o decizie”, a spus Gheorghe Marinel, vicepreşedinte retail BRD, în cadrul conferinţei ZF Bankers 2016.

BRD are vânzări de credite ipotecare sub medie

Conform aceluiaşi reprezentant al BRD, banca vinde câteva zeci de credite ipotecare pe lună de la intrarea în vigoare a legii dării în plată, cu mult mai puţine ca înainte de votarea actului normativ.

Ce au declarat alţi bancheri la ZF Bankers 2016

Dana Demetrian, vicepreşedinte BCR: "Majorarea avansului nu a fost o decizie de pe o zi pe alta, ci s-a discutat cu luni înainte. Dacă luăm o decizie şi blocăm o piaţă trebuie să ne asumăm toţi responsabilitatea."

“Am introdus dobânda fixă pe 5 şi 10 ani. Clientul nu are emoţii cu volatilitatea. O rată fixă te salvează de griji”.

Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank România: Este o competiţie acerbă pe segmentul IMM-urilor. Băncile se bat pentru IMM-urile bune, IMM-urile care sunt sănătoase, care au dovedit un management bun, cele care care au sprijinul financiar al acţionarilor. Anteprenorii trebuie să vină şi ei cu bani de acasă, o bancă nu poate finanţa un IMM în proporţie de 100%.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI