TIOR

BRD anunta un avans consistent al creditelor imobiliare in T1 2014

BRD anunta un avans consistent al creditelor imobiliare in T1 2014Soldul creditelor imobiliare ale BRD s-a majorat consistent în primul trimestru al anului 2014. Avansul a fost de 16,5%, în mare parte datorat programului Prima Casă, cel mai popular program imobiliar din ultimii ani.

 

Creditele imobiliare, destinate achiziţiei de locuinţe, sunt punctul de referinţă pentru tot mai multe bănci din România. BRD, ocupanta locului secund în topul celor mai mari bănci din ţara noastră, şi-a majorat cu 16,5% soldul acestui tip de împrumuturi în primul trimestru din anul 2014. Per total, soldul creditelor brute pentru persoane fizice ale băncii ajunseseră la 17,2 miliarde de lei la sfârşitul lunii martie, cu 1,3% peste nivelul din martie 2013.

 

Depozitele băncii au înregistrat un avans de aproape 7% în primul trimestru al anului, comparativ cu aceeaşi perioada de anul trecut. Raportul credite-depozite a ajuns astfel la aproape 80%, mult mai bun faţă de 2013 (scădere de 15%).

 

Rezultatele obţinute de BRD pe segmentul creditelor imobiliare şi pe segmentul depozitelor susţin ideea că piaţă din România începe să devină tot mai de încredere atât pentru creditori, cât şi pentru cei care doresc împrumuturi sau să economisească. Per ansamblu, întregul sistem bancar românesc da semne că se află pe drumul cel bun.

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI