TIOR

Bogdan Olteanu – arestat preventiv

Bogdan Olteanu – arestat preventivBogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR a fost arestat preventiv, după ce judecătorii au admis contestația procurorilor DNA. Inițial acesta a fost trimis în arest la domiciliu. Bogdan Olteanu va rămâne în arestul central cel puțin 16 zile.

Viceguvernatorul BNR a fost reţinut pe 28 iulie 2016, de către DNA. Acesta este suspectat că a luat mită în valoare de un milion euro, de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Care este acuzaţia pentru Bogdan Olteanu?

Conform surselor judiciare, Bogdan Olteanu ar fi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu un milion euro şi sprijin electoral pentru numirea lui Liviu Mihaiu, Guvernator al Deltei Dunării. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu ar fi avut anumite interese pentru că această numire să aibă loc.

"În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoană respectivă a fost numită la dată de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării", se arăta într-un comunicat de presă al DNA.

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI