TIOR

BNR: suntem pe primul in topul scaderilor dobanzilor creditelor pentru populatie

BNR: suntem pe primul in topul scaderilor dobanzilor creditelor pentru populatieRomânia este pe primul loc în topul scăderilor dobânzilor creditelor pentru populaţie, din zona Europei Centrale şi de Sud-Est, conform declaraţiilor Dorinei Antohi, directorului Direcţiei Politică Monetară din Banca Naţională a României.

 

“Mecanismul de transmisie a ratei dobânzii de politică monetară funcţionează. Dovadă este că dobânzile la creditele noi în lei pentru populaţie au scăzut cel mai mult în ţara noastră, comparativ cu restul statelor din Europa Centrală şi de Sud-Est”, a spus Dorina Antohi, directorului Direcţiei Politică Monetară din Banca Naţională a României, la un eveniment pe teme financiar-bancare.

 

Reprezentanta BNR a mai afirmat că la creditele pentru locuinţe, dobânzile din România sunt mai ridicate doar decât cele din Cehia şi cele din zona euro, însă mai scăzute faţă de celelalte din regiune. Creditele de consum pentru populaţie continuă însă să fie mai scumpe, deşi băncile din ţara noastră au tot ieftinit dobânzile și se întrec în promoții și oferte speciale.

 

“Dobânzile pentru creditele firmelor sunt cele mai mari dintre toate tipurile de împrumuturi din România, deoarece 60% dintre credite sunt de valoare mică, pentru IMM-uri. În plus, în acest caz, dobânzile rămân mai ridicate din cauza riscului de credit asociat de bănci diferitelor categorii de companii”, a mai declarat Dorina Antohi. În opinia sa, o soluţie pentru a mai reduce din costurile creditelor pentru firme este extinderea şi implementarea de programe pentru susţinerea companiilor.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI