TIOR

BNR: Prima Casa va disparea daca legea darii in plata e promulgata

BNR: Prima Casa va disparea daca legea darii in plata e promulgataBNR afirmă că programul Prima Casă va dispărea dacă legea dării în plata e promulgată. Motivul? Riscurile, care până acum erau asumate de către Stat, nu vor mai fi acoperite.

 

Legea dării în plată, aşa cum a fost trimisă la Preşedinţie, va face mult mai greu accesibile creditele ipotecare pentru cei care vor dori să cumpere case în viitor. În cazul creditelor ipotecare este probabil că avansul va ajunge la 35-50%, un lucru insuportabil. De asemenea, creditul ‘Prima Casă’ va dispărea cu totul câtă vreme garanţia statului nu va mai fi acceptată, ea fiind stinsă prin efectul legii, în cazul unei decizii de dare în plată”, a declarat Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR, referitor la efectele legii dării în plată.

 

Ce trebuie să înţelegem din spusele reprezentantului BNR? Este foarte simplu: băncile nu vor mai putea să îşi recupereze pierderile de la Stat şi vor bloca astfel procesul de acordare al creditelor Prima Casă.

 

Majoritatea persoanelor din sistemul bancar au criticat legea dării în plata, spunând că afectează nu doar sectorul în care ei lucrează, dar şi sectoarele construcţiilor şi chiar pe dezvoltatorii imobiliari.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI