TIOR

BNR poate reduce din nou dobanda de politica monetara

BNR poate reduce din nou dobanda de politica monetaraBNR are posibilitatea să reducă din nou dobânda de politică monetară. Experţii bancari din cadrul Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România spun că la şedinţa Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale, de miercuri, 04.02.2015, s-ar putea decide scăderea dobânzii-cheie cu 0,25%, până la 2,25%.

 

Optimism în rândul analiştilor bancari din România. Deoarece inflaţia din ţară se află la cote chiar mai reduse decât se anticipa, BNR are toate condiţiile pentru a mai tăia din dobânda de politică monetară. Estimările experţilor bancari susţin că până la sfârşitul anului Banca Naţională va reduce cu 0,5% dobânda, iar miercuri, 4 februarie 2015, Banca Centrală ar putea relua procesul, cu o scădere cu 0,25% a dobânzii. Ratele rezervelor minime obligatorii pentru lei şi valută vor rămâne totuşi neschimbate, cel puţin la începutul anului.

 

În ianuarie 2015, BNR redusese ultima oară dobânda-cheie, de la 2,5% la 2,25%, până la un nou minim istoric. Din acest motiv, creditele imobiliare în lei sunt acum din ce în ce mai ieftine.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI