TIOR

BNR: Nu sunt motive pentru majorarea ratei dobanzii

BNR: Nu sunt motive pentru majorarea ratei dobanziiDaniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României – BNR, a declarat la finalul săptămânii trecute că nu sunt motive convingătoare pentru majorarea ratei dobânzii.

Mai mult decât atât, Daniel Dăianu menționează că nu există motive pentru o creștere, chiar dacă România este pe punctul de a ieși din perioada de inflație negativă.

"Avem presiuni inflaţioniste în urma majorării salariilor în sectorul public şi privat; aceste presiuni sunt parţial compensate de câştigurile din productivitate. De aceea, apreciem că nu este momentul pentru o înăsprire a politicii monetare. Nu există motive convingătoare pentru majorarea ratei dobânzii", a spus Daniel Dăianu la o conferinţă organizată de Banca Centrală a Poloniei la Varșovia.

La finalul lunii septembrie, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis menținerea dobânzii de politică monetară la 1,75%.

Pe de altă parte, Banca Națională a României spune despre conversia creditelor în valută la un curs istoric că ar fi discriminatorie faţă de cei care s-au împrumutat în lei.

”În condiţiile în care debitorii care au contractat credite în lei au fost mai precauţi la risc şi au ţinut cont de recomandările BNR, de a se împrumuta în moneda în care îşi încasează veniturile, debitorii care s-au împrumutat în CHF (franci elveției) ar beneficia de avantaje considerabile”, declara sătămâna trecută, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu.

Vă reamintim, votul pentru legea conversiei creditelor a fost amânat din lipsă de cvorum.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI