TIOR

BNR, lovita sub centura – Olteanu retinut

BNR, lovita sub centura – Olteanu retinutLovitură de imagine pentru BNR: viceguvernatorul Bogdan Olteanu a fost reţinut joi seară, 28 iulie 2016, de către DNA. Acesta este suspectat că a luat mită în valoare de un milion euro, de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Viceguvernatorul BNR va fi judecat astăzi, 29 iulie 2016, în vederea stabilirii dacă Bogdanu Olteanu va fi sau nu arestat preventiv pentru 30 de zile. Demn de menţionat că decizia judecătorilor va fi executorie, nu definitivă.

Ce se întâmplă cu activitatea BNR?

Până la clarificarea situaţiei lui Bogdan Olteanu, atribuţiile acestuia vor fi transferate către membrii conducerii executive a Băncii Naţionale.

Care este acuzaţia pentru Bogdan Olteanu?

Conform surselor judiciare, Bogdan Olteanu ar fi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu un milion euro şi sprijin electoral pentru numirea Guvernatorului Deltei Dunării. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu ar fi avut anumite interese pentru că această numire să aibă loc.

"În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoană respectivă a fost numită la dată de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării", este declaraţia dintr-un comunicat de presă al DNA.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI