BNR: Legea darii in plata nu mai este un risc urias

13-12-2016 / Blog credite imobiliare

legea darii in plata bnrÎncă din momentul în care s-a pus în dezbatere publică legea dării în plată, experții bancari spuneau că aceasta reprezintă un risc pentru stabilitatea financiară a țării. Același lucru s-a întâmplat și cu legea conversiei creditelor în franci elvețieni.

Într-o conferință de specialitate, Liviu Voinea, viceguvernator al Băncii Naţionale a României, a spus că cele două legi nu mai reprezintă un risc ridicat pentru stabilitatea financiară.

„Curtea Constituţională a stabilit că Legea dării în plată şi Legea conversiei nu vor afecta activitatea bancară, astfel că acestea reprezintă riscuri mai mici pentru stabilitatea financiară. Sunt, în continuare, riscuri, dar sunt în scădere faţă de 2015”, a spus Liviu Voinea.

În urmă cu un an, legea dării în plată și legea conversiei creditelor, reprezentau riscuri de intensitate maximă, arată documentele BNR.

Totuși, un alt risc pentru stabilitatea economiei, dar fără o intensitate foarte mare, îl reprezintă inceritudinea bugetară, având în vedere schimbările politice din ultima vreme.

Cu toate acestea, de reținut este faptul că România are cel mai mare ritm de creștere din Uniunea Europeană, cu o creștere economică de 4,6% în trimestrul al treilea din acest an, față de aceeași perioadă din 2015, conform datelor publicate de Oficiul European pentru Statistică – Eurostat. În plus, Banca Mondială prevede o creștere economică pentru România în 2016 de aproximativ 5,1%, față de 4%, ultima estimare din luna iulie a acestui an.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.