TIOR

BNR, in asteptare – nicio modificare a dobanzii

BNR, in asteptare – nicio modificare a dobanziiBNR a păstrat dobânda de politică monetară la 1,75%, în cadrul şedinţei Consiliului de administraţie din data de 5 mai 2016. Dobânda cheie nu a mai fost modificată de 12 luni, din luna mai 2015. De asemenea, ratele rezervelor minime obligatorii pentru lei şi valută au fost lăsate neschimbate, la 8%, respectiv 12%.

În şedinţa din 5 mai 2016, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a decis să menţină rata dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an, la fel ca în ultimul an. De asemenea, ratele rezervelor minime obligatorii pentru lei şi valută au rămas neschimbate.

De altfel, doar la prima şedinţa a Consiliului de Administraţie BNR a făcut o modificare importantă: a redus ratele rezervelor minime obligatorii pentru valută de la 14% la 12%.

Lipsa de reacţie a Băncii Naţionale a României fusese anticipată de majoritatea analiştilor financiari, care însă preconizează creşteri ale dobânzii şi ale ratelor minime obligatorii până la finalul anului 2016, dar şi de-a lungul anului 2017.

Dobânzile la credite sunt mai mici ca niciodată!

Dobânzile la creditele în lei sunt deja la valori mai mici ca niciodată. Atât creditele de consum, cât mai ales creditele ipotecare şi imobiliare (incluzând cele prin programul Prima Casă) au costuri foarte accesibile, dovadă fiind şi volumul foarte mari de vânzări din ultimele luni.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI