TIOR

BNR da frau liber creditarii in valuta

BNR da frau liber creditarii in valutaBNR a redus rezerva minimă obligatorie pentru creditele în valută, de la 14% la 12%, la şedinţa Consiliului de Administraţie din data de 7 ianuarie 2016. Asta înseamnă că Banca Naţională lansează în piaţă peste jumătate de miliard de euro, lucru ce va contribui la creşterea volumului de credite în valută.

Abia am intrat într-un nou an, iar BNR a luat prima hotărâre majoră: scăderea ratei rezervelor minime obligatorii de la 14% la 12%. Această veste este una foarte bună, întrucât băncile vor avea mai multă lichiditate şi vor putea vinde mai multe credite în monede străine. Perioada de aplicare va începe în intervalul 24 ianuarie 2016-23 februarie 2016.

Banca Naţională a păstrat, totodată, dobânda de politică monetară la minimul de 1,75%, iar rata rezervelor minime obligatorii pentru lei a fost lăsată neschimbată, la 8%.

BNR menţionează şi că încă din luna noiembrie 2015 creditarea în lei a depăşit creditarea în valută. Împrumuturile în moneda naţională au o pondere de aproximativ 51%, rezultat datorat scăderii continue a dobânzilor pentru creditele în lei. În anii crizei economice, ponderea creditării în valută depăşea 70%.

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI