TIOR

BCR: va creste cererea pentru credite de consum

BCR: va creste cererea pentru credite de consumBCR, cea mai mare bancă din ţară după active, este de părere că va creşte cererea pentru credite de consum. Legea dării în plată şi epuizarea plafoanelor pentru programul Prima Casă sunt principalele motive pentru care românii se vor orienta tot mai mult pentru credite de consum.

„Noi ne vom adapta oferta de produse în funcţie de dorinţele şi necesităţile clienţilor noştri. Totuşi, ţinând cont de contextul legislativ actual, şi aici ne referim la legea dării în plata, precum şi la iminentă epuizare a plafonului alocat programului Prima Casă, piaţa se va îndrepta spre solicitări de credit de consum, respectiv nevoi personale, descoperiri de cont şi carduri de credit“, susţine vicepreşedintele BCR, Dana Demetrian.

Vânzările de credite de consum au început deja să crească semnificativ

La capătul primelor 4 luni ale anului 2016, băncile din ţară aveau portofolii de credite de consum în valoare de 34 miliarde lei, în creştere cu 15% faţă de perioada similară de anul trecut. De asemenea, din 2008 încoace creditele de consum nu au mai avut un asemenea nivel de creştere anuală.

Totuşi, dobânzile pe care românii le plătesc la credite de consum sunt mult mai ridicate faţă de cele pentru credite de locuinţe, în unele cazuri chiar şi duble. În general, dobânzile sunt între 8% şi 10% pe an.

Prima Casă a rămas fără benzină – BCR a epuizat plafonul nou de la Fond

În urmă cu doar câteva zile, BCR, anunţa că a rămas fără fonduri pentru Prima aşa. Cei 88,6 milioane lei alocaţi de Fondul de Garantare către BCR au fost utilizaţi în întregime.

Banca spunea că toate solicitările de credite Prima Casă de la clienţi au fost trimise către Fondul de Garantare, în limita resurselor disponibile.

Pentru moment, BCR nu are detalii referitoare la suplimentarea plafonului Prima Casă pentru anul 2016.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI