TIOR

BCR scapa de credite neperformante de 1,5 miliarde de lei

BCR scapa de credite neperformante de 1,5 miliarde de leiBCR îşi curată bilanţurile de credite neperformante în valoare de 1,5 miliarde de lei, adică 340 de milioane de euro, peste nivelul anunţat de către banca. Deutsche Bank este instituţia care a cumpărat creditele neperformante de la BCR.

 

Alături de APS Holding din Cehia, Deutsche Bank a cumpărat credite neperformante de la BCR, în valoare de 1,5 miliarde de lei. Această tranzacţie a fost finanţată de către divizia de investiţii a Băncii Mondiale, IFC, care este implicată în achiziţionarea activelor neperformante ale băncilor.

 

Deutsche Bank a mai cumpărat, în urmă cu puţin timp, neperformantele de la Volksbank, pentru suma de 500 de milioane de euro. Banca germană a achiziţionat portofoliul de credite alături de APS, AnaCap şi HIG Capital. Aceştia au plătit suma de 100 de milioane de euro şi au obţinut discount de 20%.

 

BCR a vândut către Deutsche Bank doar creditele neperformante ale companiilor, păstrându-şi creditele neperformante pe partea de retail.

 

BCR este cea mai mare banca din România, după numărul de active. Ofertele de credite ale băncii sunt printre cele mai bune de pe piaţă. De anul trecut, instituţia acordă doar împrumuturi în lei, fiind prima bancă din ţară care a ales această variantă.

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI