TIOR

BCR ramane cea mai mare banca din Romania

BCR ramane cea mai mare banca din RomaniaBCR rămâne cea mai mare bancă din România. Cu toate că instituţia a raportat scăderi ale activelor în 2013, totuşi BCR şi-a păstrat prima poziţie în România, din acest punct de vedere.

 

Activele BCR au scăzut cu aproape 9% anul trecut, până la 66,73 miliarde de lei, însă banca a rămas cea mai mare instituţie financiară din România după acest criteriu de selecţie, se arată într-un comunicat de presă emis de către BCR.

 

Anul trecut, BCR a avut un profit de 591 milioane de lei, rezultat excelent, mai ales dacă luăm în calcul că în 2012 banca înregistrase pierderi de 1,23 miliarde de lei. Totuşi, creditele acordate de BCR în 2013 au fost cu 12,2% mai mici faţă de anul precedent, ajungând la 16,73 miliarde de lei. În continuare, depozitele rămân principala sursă de finanţare pentru bancă, iar, datorită creşterii pe acest segment, BCR şi-a îmbunătăţit raportul cost-venit pe 2013, de la 4,6% la 37,6%.

 

În anul 2014, oficialii băncii au declarat că printre priorităţile principale va  fi reducerea stocului de credite neperformante, lucru ce poate fi îndeplinit acum mai uşor, în contextul creşterilor economice pe care le-a avut România în ultima perioadă.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI