TIOR

BCR – profit in scadere

 BCR – profit in scadere BCR – Banca Comercială Română a înregistrat un profit net de 67 milioane de euro în primele șase luni din acest an, în scădere cu 52 de procente, conform unui comunicat al băncii, transmis de News.ro

Cea mai mare bancă din România după valoarea activelor, deţinută de grupul bancar austriac Erste Group, a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 305 milioane de lei (67 milioane euro), în scădere cu 52% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Totodată, rata creditelor neperformante (NPL) a scăzut la 11%, de la 14% în urmă cu un an.

Conform datelor transmise, BCR a acordat volume noi de credite în valoare totală de 2,6 miliarde lei, ca urmare a vânzarilor solide de credite negarantate şi garantate. Creditele garantate au fost susţinute în mod consistent de programul Prima Casă în baza noilor alocări de plafoane de garantare.

Mai mult, BCR a înregistrat o scădere a depozitelor atrase de la clienţi nebancari cu 2,1% faţă de finalul anului trecut, la 47,20 miliarde de lei la finalul lunii iunie.

“Depozitele clienţilor rămân principala sursă de finanţare a BCR, în timp ce banca beneficiază de surse de finanţare diversificate, incluzând compania mamă”, apare în raportul financiar al băncii.

Anul trecut, Banca Comercială Română a obţinut un profit net de 1.046 miliarde lei (233 milioane euro), în creştere cu 14,5% faţă de 2015.

Elvila
TIOR

903.62 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI