TIOR

BCR, profit de peste 100 milioane de euro in primul semestru din 2016

BCR, profit de peste 100 milioane de euro in primul semestru din 2016 Banca Comercială Română (BCR) încheie prima jumătate a anului 2016 cu un profit net de 636 milioane de Lei (141,5 milioane Euro), iar valoarea creditelor noi acordate este de 4,1 miliarde de Lei. Mai mult decât atât, rata creditelor neperformante a scăzut la 14%, se arată într-un comunicat transmis de instituția bancară.

Din punct de vedere al rezultatului operaţional, acesta a scăzut cu 9,5% față de anul precedent și are o valoare de 156,8 milioane de Euro.

BCR a continuat îmbunătăţirea bilanţului şi a menţinut un ritm de creditare solid. Mulţumim tuturor clienţilor şi partnerilor noştri pentru încredere şi loialitate. Avem responsabilitatea să le oferim soluţii simple, transparente şi profitabile. Satisfacţia clienţilor şi prosperitatea lor economică sunt certitudinile pe care ne bazăm în continuarea planurilor noastre ambiţioase de îmbunătăţire.

În contextul tuturor provocărilor economice şi legislative, Banca Comercială Română va rămâne consecventă misiunii sale. Suntem o ancoră pentru stabilitatea financiară a economiei şi o bancă a angajamentelor pe termen lung pentru oameni, companii şi instituţii publice. România are nevoie de infrastructură, are nevoie să fructifice oportunităţi economice, are nevoie să răspundă provocărilor sociale. BCR are capitalizare substanţială, lichiditate excelentă şi o solvabilitate semnificativă pentru a sprijini aceste priorităţi ale ţării noastre”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

În primele șase luni ale anului, BCR a acordat persoanelor fizice credite în valoare totală de 2,6 miliarde de Lei, o importanță majoră a avut-o alocarea unui nou plafon de garantare pentru programul Prima Casă, care a fost deja epuizat. Cât despre finanțările acordate companiilor, BCR a oferit credite în valoare de 1,5 miliarde de Lei. Mai mult decât atât, Banca Comercială Română deține 30% din cota de piață în ceea ce privește co-finanţarea proiectelor care beneficiază de fonduri europene.

Conform datelor transmise de BCR, valoarea depozitelor este și ea în creștere. Față de sfârșitul anului trecut, suma banilor depuși de clienți a crescut cu 2,9%, ajungând la aproximativ 9 693 milioane de EURO.

Vă reamintim, la începutul săptămânii BCR a scăzut avansul minim pentru creditele ipotecare în anumite zone din țară. Astfel, în Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, Galati, Ploiești, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare sau București, avansul minim dat de cel care vrea un credit va fi de 25%. Valoarea împrumutului în acest caz este de maxim 75%, iar valoarea imobilului ce constituie ipoteca imobiliară va reprezenta, raportat la valoarea totală a creditului, minim 133%. Pentru zonele care nu sunt menționate în lista de mai sus, avansul va rămâne de 35%, iar valoarea împrumutului va fi de maxim 65%.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI