BCR isi orienteaza creditele catre persoanele care doresc un upgrade imobiliar

24-04-2013 / Blog credite imobiliare

BCR isi orienteaza creditele catre persoanele care doresc un upgrade imobiliarCu ocazia întâlnirii cu unii dintre partenerii sai din Capitală, BCR a anunțat că se va orienta mai mult către acordarea de credite în RON pentru persoanele care-și doresc un upgrade imobiliar. La început, proiectul se va întinde pe durata primăverii anului 2013, însă oficialii Băncii Centrale Romane speră ca perioada aceasta să fie extinsă. Întrevederea a avut loc luni, 22 aprilie, la sediul băncii din Bulevardul Elisabeta.

 

În jur de 900 de imobile au fost tranzacționate de BCR către persoanele care-și doreau un ugrade imobiliar. Din această categorie fac parte familiile cu unul sau mai mulți copii, care sunt în căutarea unui spațiu locuibil mai mare și, implicit, vor soluții viabile pentru nevoile lor. Potrivit lui Teodor Mincu, șeful Biroului Intermediari BCR, potențialii clienți către care banca își va îndrepta atenția mai mult au avantajul că sunt mai stabili din punct de vedere financiar și au un grad de responsabilitate mai mare, în comparație cu alte tipuri de persoane.

 

Noile soluții de creditare pentru cei care vizează un upgrade imobiliar vor avea un credit în RON cu dobânda de 6,79% (cu indicele ROBOR pe șase luni calculat la 5,49%, în aprilie). Cu un avans de minim 35%, marja va fi de 1,3%, iar asigurarea imobilului este oferită gratuit de către BCR. Clienții beneficiază de 90 de zile pentru găsirea locuinței. În această perioadă ei vor avea garanția aprobării creditului. Mai mult decât atât, există și posibilitatea prezentării a până la trei coplătitori. Nu în ultimul rând, opțiunea de rate fixe pe cinci ani oferă un sistem flexibil de plată.

 

La discuția dintre BCR și partenerii sai au fost oferite și informații cu privire la statisticile înregistrate de către bancă în 2012. În anul recent încheiat, prin BCR s-au vândut aproximativ 9.000 de locuințe, dintre care peste 2.000 au fost în București. Tot în 2012, la nivel național, peste 58% dintre clienții băncii au fost bărbați și în jur de 42 % femei. Interesant este că în Capitală numai puțin de 52% dintre aceștia au fost de sex feminin. Altfel, peste 83% dintre persoanele care ș-au achiziționat o locuință prin BCR au avut vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani. În prezent, pe piața de la noi s-au înregistrat creșteri ale prețurilor începând cu 2009, în vreme ce în ultimul an venitul mediu al locuitorilor a rămas relativ stabil, cu o ușoară tendință de creștere. Cu toate acestea, de la sfârșitul lui 2008, depozitele pentru persoane fizice au crescut de la 90 de miliarde de RON la 122 miliarde de RON, la sfârșitul lui 2012.

 

În legatură cu renunțarea la creditele în euro și introducerea celor în RON, Teodor Mincu a declarat: “Suntem siguri că pe termen lung alegerea noastră se va dovedi una bună. Veți vedea cum și competitorii nostri vor face același lucru ca și noi, o dată cu trecerea timpului. Nu trebuie să mizam pe faptul ca România va trece la euro, întrucât nu putem ști când se va întampla acest lucru”.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.