TIOR

BCR, de la pierderi record in 2014, la incasari pe masura in 2015

BCR, de la pierderi record in 2014, la incasari pe masura in 2015BCR a reuşit să obţină un profit net considerabil în primele 9 luni ale anului 2015 – peste 904 milioane lei. În aceeaşi perioadă de anul trecut, banca raporta pierderi de 2,4 miliarde lei. Creditarea s-a îmbunătăţit şi ea.

 

Datorită “costurilor de risc substanţial mai reduse că rezultat al unei calităţi mai bune a bilanţului şi a unei recuperări din creditele neperformante, după o restructurare extensivă a portofoliului de credite în anul 2014", BCR a trecut la un profit net de 904,3 milioane lei în primele 9 luni ale anului 2015.

 

Cea mai mare bancă din România după numărul de active (în valoare de peste 60 miliarde lei) a controlat mult mai bine şi volumul de credite neperformante, care a scăzut de la 26,5% la 22,2% între septembrie 2014 şi septembrie 2015. De asemenea, vânzările de credite noi ale băncii au crescut, chiar şi pe segmentul corporate, care a ajuns la un bilanţ de 2,2 miliarde lei, potrivit informaţiilor dintr-un comunicat de presă emis de către BCR.

 

Cea mai mare bancă din România a vândut în ultimul an mai multe pachete de credite neperformante, în încercarea să de reduce activele toxice şi de a-şi curața bilanţul. Rezultatele s-au văzut şi este de aşteptat să devină din ce în ce mai bune în lunile care urmează. De altfel, prognozele pentru majoritatea instituțiilor de creditare din țară sunt foarte optimiste.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI