TIOR

BCR crede ca Banca Nationala va taia din nou dobanda in ianuarie 2014

BCR crede ca Banca Nationala va taia din nou dobanda in ianuarie 2014BCR, cea mai mare bancă din România după active, se aşteaptă la o nouă reducere a dobânzii-cheie la începutul anului 2014. Oficialii instituţiei mizează pe scăderea nivelului inflaţiei în luna decembrie, lucru care va conduce la ieftinirea creditelor.

 

Veştile sunt dintre cele mai bune din sistemul bancar românesc. Analiştii BCR au anunţat că dacă inflaţia se va reduce până la 1,2% - 1,1% în luna decembrie, atunci BNR va scădea iarăşi dobânda-cheie, chiar la prima şedinţă a Consiliului de Administraţie, din ianuarie 2015. Astfel, creditele de retail ale populaţiei vor continua să fie foarte atractive, cu costuri foarte mici.

 

În noiembrie 2014 fusese ultima reducere a dobânzii de referinţă, de la 3% la 2,75%, la fel ca şi reducerea rezervelor minime obligatorii la valută (de la 16% la 14%).

 

De asemenea, dobânzile pe termen scurt vor rămâne la fel de mici, întrucât acestea sunt influenţate de evoluţia dobânzii de politică monetara.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI